Helppo kinuskijuustokakku popcorneilla

Tämä on ehdottomasti yksi lempijuustokakuistani. Kaiken lisäksi se on yksi helpoimmista ohjeistani. En myöskään ole ainoa joka siitä pitää, koska tätä kakkua jopa työkaverini ovat pyytäneet minua tekemään uudestaan. Tämä toki ystävänpäivän varjolla...

Kirjoitin reseptin silloin ylös ajatellen sellaista ihmistä, joka ei yleensä leivo. Yksi ystäväni testasi ja hyvää oli kuulemma tullut. Voin siis taata, että näillä ohjeilla sinäkin onnistut!

Kinuskijuustokakku, kinuski-popcornjuustokakku

Pohja:

200 g digestive-keksejä (tai vähän yli, ei ole niin tarkkaa)
100 g voita (pienemmällä määrällä tulee murusempi pohja, ei sekään huono ole)
2 rkl tomusokeria
1 rkl kinuskikastiketta

Tee näin: Murskaa keksit (itse käytän kaulinta ja pakastepussia, jos en jaksa vetää koneella silpuksi). Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon. Sen verran pitää olla voita, että kaikkien murujen pitää olla kosteita. Tomusokeri ja kinuskikastike ovat ekstraa. Ei niitä tarvita, mutta niistä tulee kivaa makua ja lisämakeutta.

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (mitä pienempi vuoka sen korkeampi kakku ja paksumpi pohja), sulje reuna ja leikkaa ylimääräiset pois. Painele muruseos vuokaan. Ei tarvitse ihan hirveän tiukkaan painella, mutta silleen kuitenkin tiiviisti. Tämän vuoan voi sitten laittaa jääkaappiin odottelemaan.

Täyte:

1 prk mascarponea
1 prk vispikermaa
4 liivatelehteä
1 tuubi kinuskikastiketta (esim. Pirkka, Ohoj)

Laita liivatelehdet johonkin kulhoon kylmään veteen likoamaan. Ihan reilusti sitä vettä ja jätetään nämä sivuun. Laita kerma ja mascarpone kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Välillä näyttää löysältä, mutta kyllä siitä tulee ihan paksu vaahto. Sitten alkaa hauskin osuus, kinuskikastike! Truuttaa sitä mukaan niin paljon kuin sielu sietää. Kannattaa vain maistella, mikä on hyvä määrä.

Tässä välissä liivatelehdet ovat varmaan jo ehtineet pehmetä. Lämmitä mikrossa noin ½ dl vettä kiehuvaksi. Ota liivatelehdet sieltä kulhosta ja purista vedet niistä pois. Silleen kevyesti. Jos niitä puristelee liikaa ja ne ehtivät kuivua, sitten ne murenevat ja sitä silppua on kaikkialla. No mutta kun ripeästi toimii, niin ei hätää. Eli nämä liivatteet laitetaan sinne höyryävään veteen, varmuuden vuoksi voi vielä lusikalla vähän sekoittaa, että kaikki on varmaati liuenneet. Sitten vain vatkain pienelle teholle ja lirutellaan se liivateneste sinne kinuskimassaan. Sekoitellaan sen verran, että kaikki on sekaisin.

Tämä massa sitten levitetään vuokaan sen digestivepohjan päälle ja laitetaan kylmään hyytymään. 4-5 tuntia on riittävä, mutta yön yli on tietysti varmin.

Koristelu:

Suolattua popcornia (ei voin makuista!!)
Kermavaahtoa
Kinuskikastiketta
Jotain muuta

Kun kakun irrottaa, kannattaa vaikka  terävällä veitsellä pyöräyttää siitä reunoilta ympäri ennen kuin avaa vuoan. Sitten vain reunus pois ja koristeita päälle. Jos haluaa pursottaa kermavaahtoa, niin kyllä jo tuohon täytteeseen voi laittaa vähän enemmänkin kermaa kuin yhden purkin, kun ei ehkä ihan koko toista purkkia saa tähän päälle. Ei sitten mene haaskuun. Sitten vain popparit ja kinuskia päälle. Nämä kannattaa lisätä vasta vähän ennen tarjoilua, koska muuten popcorn ehtii muuttua nahkeaksi.

Olisi kiva kuulla, mitä pidit!


Kommentit

  1. Tosi herkullista, yllättävän hyvin sopivat maut yhteen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lintsiltä saatava pehmis kinuskikastikkeella ja poppareilla on mun ihan superherkkua!

      Poista

Lähetä kommentti

Suosituimmat tekstit