Supernopea raparperihilloke

Jäätelö, puuro, jogurtti, letut, pannukakku, piirakka - jokainen keksii varmaan lukuisia käyttötarkoituksia ihanalle raparperihillokkeelle. Varsinkin kun sen voi valmistaa muutamassa minuutissa. (No ok, pitää siihen tietysti laskea vielä jäähdytysaika päälle.) Tämän hillokkeen tekeminen on joka tapauksessa niin äärettömän helppoa, että teen sitä välillä jopa vain yhden annoksen kerrallaan.

Pikaraparperihilloke

OHJE:
Huuhtaise raparperinvarsi (tai varret) tarvittaessa vedellä ja leikkaa saksilla kahvikupin tai muun kulhon pohjalle. Kun raparperit ovat riittävän nuoria, niitä ei tarvitse edes kuoria. Lisää loraus vettä ja n. 2-3 rkl sokeria / varsi. Kuumenna mikroaaltouunissa 1-2 minuuttia riippuen siitä, kuinka pehmeiksi haluat raparperinpalat. Jäähdytä ja nauti. Itse tykkään syödä tätä jätskin kanssa myös vähän lämpimänä. Voit ripauttaa kanelia tai vaniljaa mukaan. Ja jos kaapissasi on hillosokeria, sitä käyttämällä saat tietysti tuhdimman hillon.

Raparperipiiras Key Westin tapaan raparperihillokkeella

Yksi asia mitä kaapistani löytyy aina on hillosokeri. En ylipäätään enää viitsi tehdä marjoistakaan perinteisiä hilloja, koska ne tuntuvat sitten vievän tosi paljon tilaa jääkaapissa, ja aina jää osa kuitenkin syömättä. Mieluummin pakastan marjat sellaisenaan, niin jää useampi käyttötarkoitus, ja jos hilloa tarvitaan, ei muuta kuin marjat ja hillosokeri kattilaan. Tämä on sunnilleen yhtä helppoa kuin kahvinkeitto. Vastatehtynä hillon maku on sitäpaitsi paljon tuoreempi ja parempi. Kannattaa kokeilla, mustikka on yksi lempparini.

Kommentit

Suosituimmat tekstit