Kakkupitsin testausta, uusi kultaspray ja yöttömät yöt

Kakkuihin liittyvät päivitykseni ovat nyt pahasti jäljessä. Mutta muistatteko kun kerroin, että meillä alkaa unikoulu - vastoin kaikkia pelkojani se menikin yllättävän kivuttomasti. Joku tosin voisi sanoa, että ehkä tätä kivuttomuutta pitäisi tiedustella Mieheltä, joka edelleen laittaa Poika Pienimmäisen nukkumaan ja häntä öisin lohduttelee, jos pientä itkettää. Mutta ainakin näin omasta näkökulmastani tämä unikoulumenestys tarkoittaa sitä, että itselläni onkin yhtäkkiä ollut vapaus tehdä yömyöhään ihan mitä haluan. Ja jotenkin se aika sitten on kulunut ihan siivillä.

Okei, myönnetään, kohta alan olla aika väsynyt, kun en malta mennä koskaan ajoissa nukkumaan. Mutta hiljaisen talon ja oman ajan yhtälö on vain niin houkutteleva, että joka ilta huomaan, että taas se kello on vaikka mitä. Eikä ole ollut sellaista paniikkia leipoakaan vain ja ainoastaan juuri Poika Pienimmäisen päiväunien aikana, kun tietää, että omaa kakkuaikaa voi jatkaa öisin loputtomiin. Arvatkaa, onko luksusta?

Onhan mulla ollut seuraakin, Tyttö Esikoiseni nimittäin on ihan samanlainen yökukkuja kuin minäkin. Pitkästä aikaa on ehditty jutella rauhassa, juoda teetä, ja vain olla kahdestaan. Tietysti hyvän äidin pitäisi komentaa ajoissa nukkumaan, mutta kun on ollut niin mukavaa, niin näin lomalla on vähän lipsuttu. Tai paljon. Mutta Tyttö Esikoiseni sentään voi sitten nukkua aamuisin ihan koko rahan edestä. Ja nukkuukin.

Pitsillä koristeltu ylioppilaskakku

Mutta nyt siis tästä ylioppilasjuhliin tekemästäni kakusta. Siinä oli nimittäin testissä kaksikin itselleni uutta tuotetta. Kakkupitsi ja jauhemainen kultaspray. Alkuviikosta ennen kakun tekemistä meinasi tosin tulla paniikki, kun musta pitsiaine olikin käyttämästäni kaupasta loppu ja ylioppilasteema vaati mielestäni sitä mustaa. Plus että kun kakku tuli pojalle, en halunnut muutenkaan lähteä hirveästi kikkailemaan kimalluksilla ja hörhelöillä. Pitsimaton olin tilannut jo hyvissä ajoin nettikaupasta, joten siinäkään mielessä en halunnut hylätä tätä ideaa.

Etsiskelin netistä sitten kaikki mahdolliset kaupat ja löysin kuin löysinkin yhden paikan, mistä mustaa pitsiainetta sai vielä kohtuullisen matkan päästä noutamalla. Ohjeita olin lueskellut jo vaikka mistä, ja sinänsä sävelet oli selvät. Pitsin tekeminen oli kyllä hauskaa, mutta ainakin omasta mielestäni aine maistui ihan kamalalta, eikä valmis pitsi sitten tietenkään maistunut sen paremmalta. Taisin myös varmistellessani kuivattaa pitsiä vähän liikaakin, koska se tuntui kyllä tosi muoviselta kakun ympärille laitettaessa.

Kakun sisus oli hyvin samanlainen kuin omassa synttärikakussani, mutta kyllä siinä usein joku kirous on, kun tekee kakkua jollekulle toiselle. Pohjasta tuli tällä kertaa vähän kuivemman oloinen, vaikka kuinka yritin vahtia paistumista. Onneksi tätä ei kuitenkaan lopputuloksessa enää huomannut, sen verran ehti kakun kosteus tasoittua, mutta varmuuden vuoksi leikkasin kyllä pohjista puolisen senttiä ulkoreunasta pois.  

Tällä kertaa tein päällä olevat metallinhohtoiset pursotukset erilliselle leivinpaperille, jähmetin kylmässä ja spreijasin värin päälle ennen kakun pinnalle nostamista. Uusi ostamani kultahile oli  jauhemaista mutta pumppupullossa, ja lopputuloksesta tuli mielestäni tosi kaunis, kun pumppasin hilettä vielä nestemäisen kultasprayn päälle.

Kultaiset pursotukset kakun päällä

Joskus koristelu pitäisi ehkä malttaa lopettaa tietyssä vaiheessa ja uskoa, että enemmän on juurikin enemmän. Kaikenlaisia sokerihelmiä sitä sitten teki kuitenkin mieli tuohon laitella. Sopivat tai eivät, siitä en ollut jälkikäteen enää ihan varma.

P.S. En minäkään täällä kotona kuitenkaan ihan villinä ja vapaana saa öitäni hillua. Poika Erityisen heräilyt on nimittäin nyt minun vastuullani, ja niitähän myös riittää. Joinakin öinä en enää ole ihan varma, missä sängyssä kannattaisi edes yrittää nukkua, ja tuntuu, että siinä vaiheessa kun Poika Pienimmäinen haluaa aamumaitonsa, olen juuri vasta ehtinyt torkkua pari tuntia Poika Erityisen kapeassa sängyssä pienen hikisen vartalon vieressä. No toivotaan, että näissä heräilyissä olisi suunta ainakin kohti parempaa!

Kommentit

Suosituimmat tekstit