Vaaleanpunainen kuohuviinikakku

Mä rakastan kaikkea vaaleanpunaista. En nyt siis niinkään omissa vaatteissa tai sisustuksessa, mutta noin niinkuin värinä muuten. Tai no, urheiluvaatteet ja tennarit on sallittu poikkeus, koska lähes aina kun näen jotain sellaista, missä mustaan, harmaaseen tai valkoiseen on yhdistetty vaaleanpunaista, yritän keksiä syyn ostaa sen itselleni. Rehellisesti sanoen en kyllä edes muista, koska olisin viimeksi oikeasti tosissani urheillut. Ajattelen aina että kunhan tämä pikkulapsiarki tästä jne. Tiedätte tarinan. Onpahan sitten vermeitä valmiina.

Ehkä pitää olla tyytyväinen, että perheen kaksi pienintä lasta on poikia, tai muuten mun kaikki rahat menisi varmaan niiden vaatteisiin ja muuhun hörhelöön. Silloin kun Tyttö Esikoiseni oli pieni, ei ollut vielä ihan niin paljon kaikkea söpöä kaupoissa. Kaiken huipuksi Tyttö Esikoiseni kehtasi ilmoittaa jo hyvin pienenä, ettei oikein tykkää vaaleanpunaisesta. Siis ei tykkää? Eihän se ole edes mahdollista!

Mutta siis kakkuihin. Voin sanoa rakastavani myös kuohuviiniä, joten kun törmäsin tähän kakkuun, se oli menoa se. Olin luvannut tehdä työkaverini juhliin ”vaikka jotain kuppikakkuja” ja etsiskelin ideoita. En edes voi käsittää, miten tämä jenkki-ihanuus - Pink Champagne Cake - on pidetty multa pimennossa kaikki nämä vuodet. Siis katsokaa nyt:

Vaaleanpunainen kuohuviinikakku

Tähän kakkuun tuli paljon kuohuviiniä. Oikeasti Paljon. Roseta ja tavallista. Sekä taikinaan että kostutukseen että kreemin. Väriä lisäsin ihan vähän pinkillä pastavärillä ja makua voimistin hivenen kuohuviiniaromilla. Mutta voin sanoa, että yksi mun leipojauran ihanimpia hetkiä on ollut, kun otin nuo täydellisen vaaleanpunaiset kakkulevyt huumaavan aromin saattelemana uunista. 


Taikinaa jäi jonkin verran yli, joten tein siitä maistiaisiksi meidän perheelle vielä muutaman kuppikakun. Samalla pääsin vähän testaamaan erilaisia kuppikakkupursotuksia. No kuohuviinikreemiä jäi siitä sitten vieläkin yli, joten tuunasin sitä vähän vaaleanpunaiseen suuntaan, paistoin mokkapalapohjan ja kiikutin Tyttö Esikoiseni toiseen kotiin tuparilahjaksi.

Kuohuviinikuppikakut

Mokkapalat kuohuviinikuorrutteella






Kommentit

Suosituimmat tekstit