Matalammalla kynnyksellä

Joskus kaikki pallot eivät vain pysy ilmassa, vaikka kuinka yrittäisi. Yhtäkkiä huomaat, että aikaa on kulunut vaikka kuinka, etkä ole kuitenkaan esimerkiksi jatkanut kirjoittamista. Et ole oikeastaan tehnyt juuri mitään sellaista, mitä suunnittelit tekeväsi, joten ihmekös tuo. 

Kondiittorinsokerista tehty joulupallo piparkakkusydämellä

Uusille lukijoille voisin esittäytyä. Kadulla nimeltä Salakakkuja kirjoittelee siis Nainen. Sellainen keski-ikäinen ja keski-ikäisellä tavalla enenevässä määrin vähän kärttyisä. Sellainen, joka miettii joka päivä sata kertaa, kuinka pitäisi tehdä sitä tätä ja tuota. Ainakin vähintään laihduttaa tai siivota, jos ei muuta. (Ja en siis ole kovin aktiivinen kummassakaan hommassa.) Nainen, joka on äiti sekä pikkuiselle, erityislapselle että teinille. Nainen, joka on vaimo, sisko ja tytär. Nainen, joka ei ole kenellekään niin hyvä ystävä kuin haluaisi olla, eikä myöskään kovin hyvä kummitäti. Mutta näillä on nyt mentävä. Tai sitten yritettävä edes parantaa jotkut tapansa.

Rakastan leipomista, työtäni, ruokaa, viiniä, matkustelua ja illanviettoja. Niin ja lautapelejä. Ja tietysti kaikkia edellä mainittuja ihmisiä. En koskaan malttaisi olla kotona, ellei ole jotain erityistä ohjelmaa. Paitsi silloin kun leivon. Leipominen ei oikein kyllä onnistu missään muualla kuin omassa ihanassa keittiössä, jossa on juuri kaikki, mitä tarvitsen. 

Äsken laitoin uuniin gluteenittoman rusinakakun. Jostakin kummasta sekin ajatus tuli. En kyllä tiedä, mihin sen ajattelin jatkojalostaa. Ehkä sekin ajatus sieltä kohta tulee. Jotakin vain taas teki niin kovasti mieli kokeilla, ja joulusta tuli mieleen taatelikakku, mutta kun taateleita ei ollut, niin kokeilin rusinoilla. Niin ja sitten kuitenkin lopulta lähdin yöpuvussa kauppaan, kun totesin, että kananmunat on loppu. Että saman tien sitä olisi voinut ostaa sitten niitä taateleitakin. 

No en siis todellakaan ole mikään yöpuvussa kauppaan -tyyppi, se oli ihan poikkeusjuttu. Meillä on vaan joku sairastanut kohta jo kaksi viikkoa yhteensä, ja tässä on vähän todellisen maailman rajat hämärtyneet kotona hiippaillessa.  

Mutta kuullaanhan jatkossa vähän useammin? Nyt pitäisi varmaan mennä siivoamaan keittiön sotkut...
 

Kommentit

Suosituimmat tekstit