Gin & Tonic -kakku

Oletko koskaan haaveillut ginin ja tonicin makuisesta kakusta? En minäkään ollut aiemmin.
Meillä oli alkuvuodesta suunnitteilla tyttöjen ilta teemalla Gin & Tonic -maistiaiset. Olin jo pitkään mietiskellyt erilaisia drinkkejä ja muita tarjoiluja, kunnes aloin miettiä, voisiko myös täytekakkua tehdä tällä G & T-teemalla.

Olen aikaisemminkin kyllä harrastanut drinkkivivahteisia kakkuja, mm. minttuviina-, pinacolada-, baileys-, sitruuna-salmari ja kuohuviinitäytekakkuja. Tällä kertaa en kuitenkaan heti keksinyt, että tästäkin drinkistä voisi saada myös kakun teeman. Ehkäpä sen värittömyys hämmensi aivotoimintaani? Ja toki moussekakkuun makumaailma olisi kohtuullisen helpostikin toteutettavissa, mutta omissa ajatuksissa oli enemmänkin täytekkakku.

Uni ei kyllä taas meinannut tulla sinä yönä, kun tämän idean keksin, vaan piti tietysti heti alkaa tutkailla mahdollisia ohjeita. Koska gini-iltaa varten oli kaikkea muutakin järjesteltävää, eikä syöminen ollut edes pääteema, halusin tehdä jotakin melko simppeliä. Ohjeista bongasin sitten sellaisen veikeän kuuloisen kakun, jossa paistettuun pohjaan tehdään tikulla reikiä ja sen päälle lorotellaan melkoinen määrä ginisokeriliuosta. Kakku oli myös tehty ihan yksikerroksisena ja kuorrutus vain levitetty kakun päälle, joten tämäkin viehätti simppeliydessään. Tai siis kakku ja kakku, en oikein edes tiedä, miksi tuon tyylisiä leivonnaisia pitäisi suomeksi kutsua? -Jos on mokkapalat, voisiko sitten olla ginipalat?

Ohje löytyy täältä.

Itse tein vähän pienemmän taikinan 18 cm pyöreään vuokaan, halkaisin pohjan ja kasasin kakun kaksikerroksisena niin, että väliin ja reunoille tuli myös ohut kerros kuorrutetta. Jos kakun haluaa tehdä näin kaksikerroksisena, se kannattaa halkaista ja kuorruttaa vasta seuraavana päivänä.

Siihen nähden, miten paljon kakkuun lotrattiin giniä, lopputuloksessa maku on yllättävän mieto. Ehkä en tätä kuitenkaan ensimmäisenä lapsille lähtisi tarjoilemaan.


P.S. Loppujen lopuksi se G & T -ilta peruuntui, joten suuremman yleisön mielipiteet kakusta jäivät saamatta. Ainakin Mies söi oman osuutensa mukisematta ja kiltisti, eivätkä naapuritkaan valittaneet.

Kommentit

Suosituimmat tekstit